puukuva Zen-tarinoita

Hämähäkki


Tiibetiläinen tarina kertoo mietiskelyn oppilaasta, joka huoneessaan mietiskellessään näki hämähäkin laskeutuvan alas katosta. 

Joka päivä tuo uhkaava olento oli huoneessa, ja joka päivä se tuntui laskeutuvan lähemmäs oppilaan kasvoja. 

Pelästynyt oppilas meni opettajansa luo kertomaan ongelmastaan. Hän kertoi aikovansa pitää veistä sylissään mietiskellessään, jotta voisi tappaa hämähäkin sen ilmestyessä. 

Opettaja neuvoi oppilasta unohtamaan tämän suunnitelman. Sen sijaan hän neuvoi oppilasta ottamaan palasen liitua ja hämähäkin ilmestyessä piirtämään sen vatsaan ristin. Sitten oppilaan pitäisi tulla kertomaan tästä opettajalle.

Oppilas palasi mietiskelemään. Kun hämähäkki taas ilmestyi, hän vastusti tahtoaan tappaa se ja teki sen sijaan kuten mestari oli neuvonut. 

Kun hän meni kertomaan tästä mestarille, tämä kehotti häntä kohottamaan paitansa helmaa ja katsomaan vatsaansa. Vatsaan oli piirtynyt risti.Ihmisten reaktioita tähän tarinaan:Koitko tämän tarinan jollain muulla tavalla? Jos haluat kertoa siitä, lähetä postia osoitteeseen sähköpostiosoitekuva Voisitko mainita viestisi otsikossa myös tarinan otsikon, kiitos? Näkökulmasi saattaa päätyä näille sivuille muidenkin luettavaksi.

30.6.2008 sähköpostiosoitekuva
Sivut näkyvät parhaiten 1024x768 resoluutiolla.