puukuva Zen-tarinoita

Aaveen karkottaminen


Erään miehen vaimo sairastui vakavasti. Kuolinvuoteellaan vaimo sanoi miehelleen: "Rakastan sinua niin paljon! En tahdo jättää sinua enkä tahdo sinun pettävän minua. Lupaa minulle, ettet tapaa muita naisia kun olen kuollut tai muuten tulen kummittelemaan sinulle."

Monta kuukautta vaimon kuoleman jälkeen mies vältteli naisia, mutta sitten hän tapasi erään naisen ja rakastui. Heidän kihlajaisiltanaan entisen vaimon aave ilmestyi miehelle. 

Aave syytti miestä lupauksen pettämisestä ja ilmestyi sitten uudelleen joka yö kiusaamaan häntä. Aave muistutti miestä kaikesta, mitä oli tapahtunut hänen ja hänen kihlattunsa välillä kuluneena päivänä ja toisti jopa heidän käymiään keskusteluja sanasta sanaan. 

Mies järkyttyi tästä niin, ettei lopulta pystynyt nukkumaan enää ollenkaan.
Epätoivoissaan mies hakeutui kylän lähistöllä asuvan zenmestarin puheille.

"Tämä aave on hyvin älykäs", totesi mestari kuullessaan miehen tarinan.
"Niin on," mies huudahti.
"Se muistaa kaiken, mitä sanon ja teen, se tietää kaiken!"

Mestari sanoi hymyillen: "Siinäpä ihailtava aave, mutta kerron nyt sinulle, mitä sinun tulee tehdä kun seuraavan kerran näet sen."

Seuraavana yönä aave palasi. Mies puhui sille, kuten mestari oli häntä neuvonut.
"Olet niin viisas aave. Tiedät, etten voi salata sinulta mitään. Jos osaat vastata yhteen kysymykseeni, puran kihlaukseni ja elän yksin lopun elämääni."

Aave pyysi miestä esittämään kysymyksensä. Mies kahmaisi kourallisen papuja lattialla olevasta säkistä ja sanoi:
"Kerro tarkalleen kuinka monta papua minulla on kädessäni."

Sillä hetkellä aave katosi eikä tullut enää koskaan takaisin.Ihmisten reaktioita tähän tarinaan:Koitko tämän tarinan jollain muulla tavalla? Jos haluat kertoa siitä, lähetä postia osoitteeseen sähköpostiosoitekuva Voisitko mainita viestisi otsikossa myös tarinan otsikon, kiitos? Näkökulmasi saattaa päätyä näille sivuille muidenkin luettavaksi.

30.6.2008 sähköpostiosoitekuva
Sivut näkyvät parhaiten 1024x768 resoluutiolla.