Etusivulle

=SIVUT=

JOHDANTO

AINEISTO

SANASTO

LINKIT


PALAUTE=YHTEYS=

Sähköpostiosoite


Päivänsini
Sormet ja ihmiset

Etusormi ja peukalo koukistuivat. Ne ottivat yhdessä kiinni kynästä. Sekä etusormi että peukalo ajattelivat itse tekevänsä yhdessä tiimityönä kynästä kiinniottamisen ja sillä kirjoittamisen. Sanoin heille: "Ette te itse saa aikaan kynästä kiinniottamista ettekä kirjoittamista. Te olette osa suurempaa kokonaisuutta, joka ohjaa täysin teidän toimintaanne."

Kuultuaan tämän etusormi ja peukalo hymähtelivät hieman ylimielisesti ja kysyivät: "Mikä tämä mukamas meitä ohjaava suurempi kokonaisuus on? Emme me ole sellaista nähneet. Ei meidän mielestämme sellaista ole olemassakaan. Me itse teemme, mitä haluamme. Meidän oman tahtomme mukaisesti me liikumme tai olemme liikkumatta."

Vastasin tähän, että: " Te ette voi havaita teitä ohjaavaa suurempaa kokonaisuutta, koska teillä ei ole silmiä millä nähdä se. Te kuitenkin olette vain osia kämmeneksi kutsuttua kokonaisuutta, joka yhdessä kyynär- ja olkavarren kanssa muodostaa käden. Käsi puolestaan kuuluu ruumiiseen, jossa sen lisäksi on toinen käsi, kaksi jalkaa, keskiruumis ja pää. Kaikkien näiden osien toimintaa koordinoi mieleksi kutsuttu tekijä, joka on teidän kaltaisenne sormi suhteessa vielä suurempaan kokonaisuuteen."

Ihminen on tässä puhutut etusormi ja keskisormi: hän luulee itse tekevänsä tekoja ja ohjaavan toimintaansa.

7.10.2007, T.H.